Onderwijsvolger (KOI)

Uit ROSA Wiki
Id-8ae1a644-15f4-4714-a5fd-eedfe0dc827c
Ga naar: navigatie, zoeken
ArchiMate-modellen > ROSA > BusinessObjects > Onderwijsvolger (KOI)
Overzicht
Een Onderwijsvolger is een Mens die een opleiding volgt, heeft gevolgd of gaat volgen of opgaat of is opgegaan voor een toets.
Toelichting  : Hieronder vallen o.a. ingezetenen, niet-ingezetenen en asielzoekers.
Type  : KOI-begrip
Bron: Kernmodel Onderwijsinformatie

Gerelateerd aan Onderwijsvolger (KOI):

Gegevenssoort


Gerelateerde standaarden:

StandaardBeschrijving
ECK Distributie en ToegangOplossingsvarianten voor distributie van en toegang tot digitale leermiddelen in het vo en mbo.
EDEXMLHet faciliteren van de uitwisseling van administratieve gegevens van leerlingen, groepen, leerkrachten, vestigingen en school.
Interne uitwisseling deelnemersgegevens (iUD)Uitwisseling van deelnemersgegevens tussen systemen (en applicaties & tools) binnen een MBO-instelling.
OSO Gegevensset en profielenGegevensset met leerlinggegevens voor in het dossier voor de overstap van een leerling tussen twee scholen en voor de onderwijsondersteuningsaanvraag bij het samenwerkingsverband passend onderwijs in het kader van de Overstap Service Onderwijs (OSO) en eventueel andere toepassingen.
UWLRUitwisseling van leerlinggegevens van een school naar een educatieve applicatie (leerlingvolgsysteem, leermethode, toetsomgeving, dashboard) en de behaalde resultaten vanuit deze educatieve applicatie terug naar de school.
VO-MBO overstapdossierKoppeling tussen leerlingadministratie-applicaties van een VO-instelling en die van een MBO-instelling voor de uitwisseling van informatie over een leerling t.b.v. de overstap.Komt voor in andere modellen
Zie ook:
  • Onderwijsvolger (KOI) (ROSA)
Details Onderwijsvolger (KOI)
ArchiMate_Object.png
Elementtype  : BusinessObject
Element-id  : Id-8ae1a644-15f4-4714-a5fd-eedfe0dc827c
Element URI  : https://www.wikixl.nl/wiki/rosa/index.php/Id-8ae1a644-15f4-4714-a5fd-eedfe0dc827c
ArchiMate-model  : ROSA
Label  : Onderwijsvolger (KOI)