Architectuurscan Onderwijsserviceregister Bouwstenen en voorzieningen

Uit ROSA Wiki
Versie door Rdb (Overleg | bijdragen) op 12 jun 2018 om 12:46 (Nieuwe pagina aangemaakt met ' {{#Element: |Elementtype=Architectuurscanonderdeel |ROSA onderdeel=Bouwstenen en voorzieningen |Scanbevindingen=Kenmerken voor routering worden bekend veronderstel...')

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Compliant.png ROSA Architectuurscan Id-06fde2fa-697c-417d-b227-b672c5d9fabe

Bouwstenen en voorzieningen: Compliant

Hier ziet u een samenvatting van de architectuurscan van het onderwerp Onderwijs serviceregister op het onderdeel . De scan is uitgevoerd op 15 februari 2018.

Bevindingen "Bouwstenen en voorzieningen" (Id-06fde2fa-697c-417d-b227-b672c5d9fabe)

Kenmerken voor routering worden bekend verondersteld (bijvoorbeeld ‘uit eerdere communicatie’). Dat betekent dat het OSR geen koppeltabel levert of bijhoudt tussen bijv. onderwijsvolger en endpoint. In plaats daarvan wordt bij een aanleverpunt een kenmerk opgenomen waarop kan worden gezocht. Dat is een goed uitgangspunt (geen persoonsgegevens in OSR), maar vereist mogelijk wel aanpassingen in bestaande pakketten die nu adresseren op basis van individuele onderwijsvolgers.

Relatie met ROSA

Compliant - Het minimaliseren van persoonsgegevens is in lijn met IBP-principes uit ROSA. Bestaande systemen kunnen blijven werken op de huidige manier totdat aansluiting op het serviceregister opportuun is of vanuit ketensamenwerking wordt gevraagd.

terug naar de ROSA Architectuurscan