Op eigenschap zoeken

Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Deze pagina biedt een eenvoudige bladerinteractie voor het vinden van entiteiten met een eigenschap met een bepaalde waarde. Andere beschikbare zoekinteracties zijn de zoekpagina voor pagina-eigenschappen en de zoekopdrachtbouwer.

Op eigenschap zoeken

Een lijst van alle pagina's met de eigenschap "Documentation" met waarde "Kosten van leerlingenvervoer". Omdat er een beperkt aantal resultaten is, worden ook nabije waarden weergegeven.

Hieronder staan 25 resultaten vanaf #1.

(vorige 50 | volgende 50) (20 | 50 | 100 | 250 | 500) bekijken.


    

Lijst van resultaten

 (Kosten van leerlingenvervoer)
  • Grondslagenlaag  + (Laag 1: Grondslagenlaag (onderdeel van het NORA Vijflaagsmodel); Deze laag bevat alle wet- en regelgeving die van toepassing kan zijn op onze vraagstukken en projecten.)
  • Organisatorische laag  + (Laag 2: Organisatorische laag (onderdeel vLaag 2: Organisatorische laag (onderdeel van het NORA Vijflaagsmodel); Deze laag bevat alle producten en diensten van de overheid en de processen en organisaties die hierbij betrokken zijn. Hieronder valt ook de manier waarop binnen de eigen organisatie producten en diensten geproduceerd worden, zoals bijvoorbeeld Zaakgericht Werken.en, zoals bijvoorbeeld Zaakgericht Werken.)
  • Informatielaag  + (Laag 3: Informatielaag (onderdeel van het Laag 3: Informatielaag (onderdeel van het Vijflaagsmodel); Een belangrijke basis voor samenwerking, is het delen van taal en begrippen (woorden), zodat we elkaar kunnen begrijpen en voor het uitwisselen en (her)gebruiken van elkanders informatie. Er is (nog) geen uitputtend overzicht beschikbaar van de informatie en gegevens die voor de informatiehuishouding van de overheid relevant zijn. Doorgaans wordt voor elk systeem, organisatie of domein, een afzonderlijk gegevenswoordenboek en/of gegevensmodel gehanteerd.oordenboek en/of gegevensmodel gehanteerd.)
  • Applicatielaag  + (Laag 4: Applicatielaag (onderdeel van het Vijflaagsmodel); Binnen deze laag vallen registers en softwarematige functies.)
  • Netwerklaag  + (Laag 5: Netwerklaag (onderdeel van het VijLaag 5: Netwerklaag (onderdeel van het Vijflaagsmodel); Binnen deze laag vallen de netwerken, middle ware, knooppunten en infrastructuur die nodig is om systemen te hosten en gegevens tussen die systemen uit te wisselen. We willen architecten ondersteunen met het vinden van antwoorden op vragen als: Kan de informatieuitwisseling via het openbare internet? Of moet het via (semi-)besloten netwerken of zelfs via een netwerk dat in eigen beheer is? En welke standaarden zijn dan van toepassing?welke standaarden zijn dan van toepassing?)
  • Onderwijs serviceregister  + (Landelijk register voor het vastleggen en opvragen van mandaterings- en routeringsinformatie voor berichtuitwisseling binnen het onderwijs.)
  • Lifecyclemanagement van bevoegdheden van een entiteit  + (Leg vast en beheer de relatie tussen bevoegdheden en (attributen van) identiteiten. Dit drukt uit wie wat mag vanuit een bepaalde rol.)
  • Lifecyclemanagement van bevoegdheden namens een entiteit  + (Leg vast en beheer de relatie tussen een identiteit en een identiteit die namens die entiteit bevoegdheden mag gebruiken. Dit drukt uit wie mag handelen namens wie.)
  • Passende keuze voor identiteitvorm  + (Maak een passende keuze voor (a) transient id, (b) targeted id, of (c) shared id.)
  • Gebruik UBV  + (Maak gebruik van de Uniforme Beveiligingsvoorschriften)
  • OpenID Connect  + (Maakt Single Sign On (SSO) mogelijk.)
  • Beheersmaatregelen  + (Maatregelen waarmee een risico wordt gemitigeerd.)
  • Leermateriaal  + (Materiaal dat naar vorm en inhoud is gericht op informatieoverdracht in onderwijsleersituaties.)
  • OKE MBO-toetsafname  + (Mbo-standaard gebaseerd op OOAPI om toetsen en examens te organiseren en resultaten over te dragen.)
  • Metadatamodel Edubadges  + (Met Edubadges kunnen studenten hun kennis en vaardigheden zichtbaar en ‘meeneembaar’ maken.)
  • Kies Op Maat  + (Met Kies Op Maat kan een hbo- of wo-student eenvoudig en kosteloos minoren of vakken volgen bij andere hogescholen en universiteiten in Nederland. Kies Op Maat biedt de zekerheid dat de module wordt erkend door de eigen opleiding.)
  • NL Learning Object Metadata  + (Metadata toekennen aan educatieve content om de vindbaarheid en vergelijkbaarheid te vergroten.)
  • mbo  + (Middelbaar beroepsonderwijs)
  • nfo  + (Non-formeel onderwijs)
  • Architectuurprincipe  + (Normatieve uitspraak die richting geeft aan het in samenhang ontwerpen en realiseren van ketensamenwerkingen en ketenvoorzieningen.)
  • Ontwerpprincipe  + (Normatieve uitspraak waarmee consistentie en samenhang in de keten binnen een bepaald ontwerpgebied wordt nagestreefd.)
  • Studiekeuze123  + (Objectieve informatiewebsite gebaseerd op de studiekeuzedatabase met daarin relevantie informatie over alle erkende hbo- en wo-opleidingen van Nederland.)
  • Bepaal design-time eisen aan digitale identiteit  + (Om (runtime) te besluiten of de digitale identiteit op een geldige (valide) manier kan worden verwerkt tot een resultaat, moet de dienstverlener (design-time) de eisen aan de digitale identiteit vaststellen, bijvoorbeeld op basis van een risicoanalyse.)
  • Gegevensuitwisseling met een serviceregister  + (Om gegevens uit te kunnen wisselen is het Om gegevens uit te kunnen wisselen is het nodig te weten waarheen gegevens gezonden moeten worden en of hier toestemming (autorisatie) voor is. Hoe weet je dat? Een manier om dit te doen is om gebruik te maken van handmatige acties, bijvoorbeeld door het opsturen van aansluitinformatie per post, per e-mail of het ophalen uit een digitale ruimte. Deze manier is echter foutgevoelig en kostbaar omdat het menselijk handelen vereist, met name als de aansluitgegevens en/of autorisatiegegevens vaker wisselen, bijvoorbeeld omdat nieuwe versies van diensten uitkomen of er van dienstverlener wordt gewisseld. Een ander nadeel is dat bij veranderingen alle afnemers op de hoogte gesteld moeten worden. Niet alleen is dit veel werk, het vereist bovendien dienstverleners en dienstafnemers elkaar kennen, wat niet altijd wenselijk is vanuit concurrentieoogpunt. Tenslotte is een nadeel dat er moeilijk inzicht te verkrijgen is in welke diensten beschikbaar zijn en welke autorisaties er gelden. Dit bemoeilijkt onder andere hergebruik en rapportage over diensten.</br></br>Een oplossing hiervoor is gebruik te maken van een centraal serviceregister, een voorziening waarin de voor uitwisselingen benodigde contactinformatie ligt opgeslagen. Een register profiteert van het uitgangspunt (principe) van eenmalige opslag en meervoudig gebruik van data. In een serviceregister kunnen partijen aansluitinformatie opslaan over hun eigen diensten en aansluitinformatie vinden van andere dienstleveranciers met wie een uitwisseling tot stand moet worden gebracht. De informatie kan technische informatie bevatten benodigd voor het kunnen verzenden van de berichten, zoals het adres (endpoint) waar een dienst gevonden kan worden of het format van de gegevens en het gebruikte profiel (bijvoorbeeld REST of SOAP), maar ook informatie over onder welke voorwaarden de dienst gebruikt kan worden. Denk aan bijvoorbeeld contractuele voorwaarden of kosten van het gebruik van een dienst. Een register kan faciliteiten bieden voor authenticatie, zodat alleen bevoegden bepaalde informatie kunnen benaderen.gden bepaalde informatie kunnen benaderen.)
  • Samen optrekken in IBP  + (Om informatiebeveiliging en privacybescherming (IBP) effectief te waarborgen, is het essentieel dat ketenpartners die betrokken zijn bij ketensamenwerkingen gezamenlijk optrekken in het bepalen, implementeren en handhaven van IBP-maatregelen.)