Onderwijsvolger (KOI)

Uit ROSA Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Deze pagina is vastgesteld door Standaardisatieraad, op 21 mei 2015.
Toelichting: In de bijeenkomst van de Standaardisatieraad van 21 mei 2015 is KOI v1.1 goedgekeurd

Definitie

Een Onderwijsvolger is een Mens die een opleiding volgt, heeft gevolgd of gaat volgen of opgaat of is opgegaan voor een toets. (Bron: Kernmodel Onderwijsinformatie)

Toelichting

Hieronder vallen o.a. ingezetenen, niet-ingezetenen en asielzoekers.

Voorbeeld

geen

Gerelateerd aan Onderwijsvolger (KOI)

Gegevenssoort

KOI-begrip

Rol


Contextdiagram

Dit is een grafiek met grenzen en knooppunten die kan hyperlinks bevatten.

Gerelateerde standaarden

StandaardBeschrijving
Certificeringsschema informatiebeveiliging en privacy ROSAHet doel van het certificeringsproces is om vertrouwen te creëren in de betrouwbaarheid van de door leveranciers geleverde ict-toepassingen.
ECK Distributie en toegangOplossingsvarianten voor distributie van en toegang tot digitale leermiddelen in het vo en mbo.
EDEXMLHet faciliteren van de uitwisseling van administratieve gegevens van leerlingen, groepen, leerkrachten, vestigingen en school.
Interne uitwisseling deelnemersgegevens (iUD)Uitwisseling van deelnemersgegevens tussen systemen (en applicaties & tools) binnen een MBO-instelling.
OSO Gegevensset en profielenGegevensset met leerlinggegevens voor in het dossier voor de overstap van een leerling tussen twee scholen en voor de onderwijsondersteuningsaanvraag bij het samenwerkingsverband passend onderwijs in het kader van de Overstap Service Onderwijs (OSO) en eventueel andere toepassingen.
UWLRUitwisseling van leerlinggegevens van een school naar een educatieve applicatie (leerlingvolgsysteem, leermethode, toetsomgeving, dashboard) en de behaalde resultaten vanuit deze educatieve applicatie terug naar de school.
VO-MBO overstapdossierKoppeling tussen leerlingadministratie-applicaties van een VO-instelling en die van een MBO-instelling voor de uitwisseling van informatie over een leerling t.b.v. de overstap.