VO-MBO overstapdossier

Uit ROSA Wiki
Id-70b3b32b-8935-46ea-8e80-0a9f00ebb1ef
Ga naar: navigatie, zoeken
ArchiMate-modellen > ROSA > Requirements > VO-MBO overstapdossier
Overzicht
Koppeling tussen leerlingadministratie-applicaties van een VO-instelling en die van een MBO-instelling voor de uitwisseling van informatie over een leerling t.b.v. de overstap.
Type  : Standaard
Werkingsgebied  : Sector VO,Sector BVE
Externe verwijzing  : https://www.edustandaard.nl/standaarden/afspraken/afspraak/vo-mbo-overstapdossier/
Beheerder  : Edustandaard
Toelichting  : Het overstapdossier wordt door de VO-school bijgehouden. Een e-portfolio daarentegen wordt bijgehouden door de onderwijsvolger zelf.
Enkele velden volgen de structuur van BRON VO. Bestand:Overstapdossier vo-mbo inhoud.png/none/500px

KetenfunctiesKetenprocessenGegevenssoorten
Van toepassing opWordt toegepast door
View
ROSA
Koppeling tussen leerlingadministratie-applicaties van een VO-instelling en die van een MBO-instelling voor de uitwisseling van informatie over een leerling t.b.v. de overstap. (Requirement) VO-MBO overstapdossier Het doen instromen, doorstromen en uitstromen binnen het onderwijsdomein van onderwijsvolgers. (BusinessFunction) Instroom, doorstroom en uitstroom BusinessInteraction Aanmelden en inschrijven Virtueel leerlingadministratiesysteem van een [[onderwijsinstelling]]. Hiermee wordt het totaal van informatiesystemen aangeduid die een onderwijsinstelling gebruikt voor het beheren van aanmeldingen, inschrijvingen en resultaten van leerlingen. (ApplicationComponent) Leerlingadministraties- ysteem Persoonsgegevens die een aanvulling vormen op [[Basisgegevens persoon]] (BusinessObject) Aanvullende persoonsgegevens Resultaatgegevens die een aanvulling vormen op [[Basisgegevens resultaat]] (BusinessObject) Aanvullende resultaatgegevens Persoonsgegevens die over onderwijsvolgers worden bijgehouden in de onderwijsregisters. (BusinessObject) Basisgegevens persoon Resultaatgegevens die over onderwijsvolgers worden bijgehouden in de onderwijsregisters. (BusinessObject) Basisgegevens resultaat Gegevens over de zorg voor en begeleiding van onderwijsvolgers (BusinessObject) Zorg- en begeleidingsgegeven- s Grouping KOI Een Onderwijsvolger is een Mens die een opleiding volgt, heeft gevolgd of gaat volgen of opgaat of is opgegaan voor een toets. (BusinessObject) Onderwijsvolger (KOI) Vastgelegde waarneming van een afgenomen [[onderwijsactiviteit]]. (BusinessObject) Resultaat De activiteiten buiten de reguliere overdracht van kennis enzovoorts gericht op de motivatie en het welzijn van de [[Onderwijsvolger (KOI)/Onderwijsvolger]]. (BusinessObject) Zorg en begeleiding (KOI) AggregationRelationship InfluenceRelationship InfluenceRelationship InfluenceRelationship AssociationRelationship InfluenceRelationship AssociationRelationship InfluenceRelationship AssociationRelationship InfluenceRelationship AssociationRelationship InfluenceRelationship AssociationRelationship Deze svg is op 02-10-2018 16:11:20 CEST gegenereerd door ArchiMedes © 2016-2018 XL&Knowledge. ArchiMedes 02-10-2018 16:11:20 CEST


Komt voor in andere modellen
Zie ook:
  • VO-MBO overstapdossier (ROSA)
Details VO-MBO overstapdossier
ArchiMate_Requirement.png
Elementtype  : Requirement
Element-id  : Id-70b3b32b-8935-46ea-8e80-0a9f00ebb1ef
Element URI  : https://www.wikixl.nl/wiki/rosa/index.php/Id-70b3b32b-8935-46ea-8e80-0a9f00ebb1ef
ArchiMate-model  : ROSA
Label  : VO-MBO overstapdossier