Technische componenten - Werkplek

Uit PETRA Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Hoofdpagina


InhoudDe werkplekarchitectuur beschrijft welke techniek er op de werkplek aanwezig is, Computing Devices, Operating System en Client Application Services:


Component Omschrijving
Client Application Services Dit zijn services die geboden worden door drivers en het besturingssysteem van de werkplek. Deze services zijn noodzakelijk voor het functioneren van applicaties.
Operating System Het operating System (besturingssysteem) maakt een vertaalslag tussen de hardware en de bovenliggende applicaties.
Computing Devices Omvat de verschillende hardware-typen waarop een besturingssyteem kan functioneren. laptop, desktop, PDA, smartphone, printer, camera, etc.


Indien u klikt op een van de links in de tabel, springt u naar de beschrijving van de betreffende component in de Generieke IT-referentiearchitectuur. Die referentiearchitectuur maakt geen onderdeel uit van de PETRA, maar is een generieke referentiearchitectuur die ondersteuning biedt bij het invullen van de technische laag in uw provinciale enterprise-architectuur. U vindt er bijvoorbeeld overzichten van producten waarmee u technische componenten kunt invullen.


Onderstaande principes gelden ten aanzien van de technische componenten-werkplek

P5.2.1Niet-geo-informatie in samenhang met locatie op elke werkplek


HierarchyPrevious.gif IT algemeen | IT-infrastructuur HierarchyNext.gif