Meegroeien baseline met ontwikkelingsniveau provincie

Uit PETRA Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken


Principe
IDP7.1.07
TypeBeveiliging
StellingDe baseline groeit mee met het ontwikkelingsniveau van de provincies.
Motivatie

De functie van informatiebeveiliging moet zich nog verder ontwikkelen. De eerste versie levert een standaardmethode om op dezelfde wijze maatregelen op het gebied van informatiebeveiliging toe te kennen aan bedrijfsprocessen en informatiesystemen. Het ontwikkelingsniveau is voor de provincies nog verschillend.

Motivatie (verwijzing)Maatregelen treffen voor data- en procesmanagement en beveiliging en privacy
Implicaties

Nadat de provincies de standaardmethode hebben toegepast kunnen de resultaten worden vergeleken. De volgende stap is te bepalen of er een generieke classificatie voor alle provincies kan worden bepaald. Op basis daarvan kan dan een uniform standaardpakket aan basismaatregelen per bedrijfsproces en informatiesysteem worden benoemd.

ArchitectuurlaagBeveiliging
ProjectthemaInterne organisatie
NORA RaamwerkBeveiliging en privacyMotivatie

Onderstaand schema toont de andere uitspraken die als motivering aan deze uitspraak ten grondslag liggen.

Error: Meegroeien_baseline_met_ontwikkelingsniveau_provincie_digraph_Principes.src:1: syntax error near line 1
context: digraph Principes {size="15,15";node [shape=box, >>> style=, <<< fontsize=12];node [shape=box];rankdir=RL; "Maatregelen treffen voor \ndata- en \nprocesmanagement en \nbeveiliging en privacy" [URL = "[[Maatregelen treffen voor data- en procesmanagement en beveiliging en privacy]]"]; "Meegroeien baseline met \nontwikkelingsniveau \nprovincie" [URL = "[[Meegroeien baseline met ontwikkelingsniveau provincie]]"];