Paradoxen die werken: verschil tussen versies

Uit Kritisch denken wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'Op deze pagina kan informatie over paradoxen worden bijgedragen.')
 
Regel 1: Regel 1:
Op deze pagina kan informatie over paradoxen worden bijgedragen.
+
Op deze pagina kunnen paradoxen worden aangedragen die een rol spelen in het werk van architecten, in vervolg op de presentatie van Paul Oude Luttighuis op het Landelijke Architectuur Congres 2018. Deze pagina wordt bij voorkeur aangepast door mensen uit de groep die zich daarvoor hebben aangemeld. Aanmelding kan nog steeds (bij Paul, paul.oudeluttighuis@leblancadvies.nl). Het is geen vereiste om bij zijn presentatie aanwezig geweest te zijn. De sheets zijn hier te vinden: [[Bestand:Paradoxen die werken.pdf|miniatuur|Paradoxen die werken (Paul Oude Luttighuis, LAC2018)]]. Voor uitleg kun je bij Paul terecht.
 +
 
 +
Vooral bijdragen aan deze pagina is vooral het 'sjabloontje' van een paradox belangrijk. Dat ziet er als volgt uit.
 +
<gallery>
 +
[[Bestand:Paradox-sjabloon.jpg|Sjabloon van een paradox]]
 +
</gallery>
 +
 
 +
Als aanpak en spelregels voor deze pagina gelden:
 +
* Iedereen uit de groep mag paradoxen aandragen die van belang zijn voor ons werk. Bij aandragen geldt de vormvereiste dat het in het lichtbron-obstakel-schaduw-modelletje (context-positief-negatief) moet passen (zie boven). Zo zorgen we dat de paradox kan gaan helpen bij ‘verheffing’: beter je architectenwerk doen.
 +
* Als je een nieuwe paradox hebt, voeg hem toe onder aan de pagina en scheidt hem met een horizontale streep van de voorgangers.
 +
* De discussie over de paradoxen is verder vrij. De meest welkome discussiebijdragen bij een paradox zijn: voorbeelden ter illustratie en handreikingen voor gebruik.
 +
* Eens in de zoveel tijd een redactionele slag over het geheel. Ik verwacht dat er nogal wat verbanden tussen de aangedragen paradoxen zullen zitten en dat de discussie kan profiteren van enige “condensatie” op zijn tijd.
 +
* Na verloop van tijd en voldoende condensatie hebben we misschien materiaal voor een publicatie …

Versie van 17 dec 2018 om 19:57

Op deze pagina kunnen paradoxen worden aangedragen die een rol spelen in het werk van architecten, in vervolg op de presentatie van Paul Oude Luttighuis op het Landelijke Architectuur Congres 2018. Deze pagina wordt bij voorkeur aangepast door mensen uit de groep die zich daarvoor hebben aangemeld. Aanmelding kan nog steeds (bij Paul, paul.oudeluttighuis@leblancadvies.nl). Het is geen vereiste om bij zijn presentatie aanwezig geweest te zijn. De sheets zijn hier te vinden: Bestand:Paradoxen die werken.pdf. Voor uitleg kun je bij Paul terecht.

Vooral bijdragen aan deze pagina is vooral het 'sjabloontje' van een paradox belangrijk. Dat ziet er als volgt uit.

Als aanpak en spelregels voor deze pagina gelden:

  • Iedereen uit de groep mag paradoxen aandragen die van belang zijn voor ons werk. Bij aandragen geldt de vormvereiste dat het in het lichtbron-obstakel-schaduw-modelletje (context-positief-negatief) moet passen (zie boven). Zo zorgen we dat de paradox kan gaan helpen bij ‘verheffing’: beter je architectenwerk doen.
  • Als je een nieuwe paradox hebt, voeg hem toe onder aan de pagina en scheidt hem met een horizontale streep van de voorgangers.
  • De discussie over de paradoxen is verder vrij. De meest welkome discussiebijdragen bij een paradox zijn: voorbeelden ter illustratie en handreikingen voor gebruik.
  • Eens in de zoveel tijd een redactionele slag over het geheel. Ik verwacht dat er nogal wat verbanden tussen de aangedragen paradoxen zullen zitten en dat de discussie kan profiteren van enige “condensatie” op zijn tijd.
  • Na verloop van tijd en voldoende condensatie hebben we misschien materiaal voor een publicatie …