Overleg:CORA algemeen

Over dit discussiebord

.

Door op "Onderwerp toevoegen" te klikken gaat u akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze wiki.

Kleurkeuze in de knoppen van de Wiki

3
Leon van der Zanden (Overlegbijdragen)

Tip: in de knoppen staat nu een rode tekst in een blauw vlak. Heel slecht te lezen. Ik zou daar een witte tekst prefereren. Of een andere, lichtere kleur voor de knop.

Vbreuking (Overlegbijdragen)

kun je enkele snippingtools mailen zodat ik kan zien wat je bedoelt? Je hebt mijn emailadres

Leon van der Zanden (Overlegbijdragen)

Zal ik doen. Ik zie inderdaad geen uploadknopje op deze wiki ;-)

Discussie relateren aan de plek in referentiearchitectuur

2
Leon van der Zanden (Overlegbijdragen)

Tip: is het mogelijk te maken dat je feedback geeft in de modellen/pagina's van CORA zelf, in plaats van in het aparte discussiebord? Of kan dat al en heb ik gewoon niet goed opgelet?

Vbreuking (Overlegbijdragen)

Dit gaan we doen met een denk mee knop. Goed idee.

Procesketen versus ketenproces

2
Leon van der Zanden (Overlegbijdragen)

In CORA wordt voor mij verwarrend omgegaan met deze begrippen. De uitleg die bij procesketen wordt gegeven, is eigenlijk de uitleg die bij een 'ketenproces' hoort. Een procesketen is bestaat uit 1 of meerdere processen die (in samenhang) een product of dienst leveren. Een ketenproces heeft betrekking op de situatie waarbij meerdere organisaties samenwerken om een product of dienst te realiseren. Ik zie deze verwarring wel vaker terugkomen in andere referentiearchitecturen.

Vbreuking (Overlegbijdragen)

Binnenkort gaan we 2 volledig uitgewerkte processen incasso en reparatieverzoek publiceren. Daarmee wordt het begrip procesketen inzichtelijk. Nog even geduld svp

Definities producten en diensten

1
Leon van der Zanden (Overlegbijdragen)

Met belangstelling ben ik aan het kijken hoe in CORA tegenwoordig over de producten en diensten gesproken wordt. Ik merk dat ik de definities die er nu staan, verwarrend/onlogisch vind. Producten en diensten zijn zaken die door een afnemer afgenomen kunnen worden en staan in mijn beleving dan ook op een vergelijkbaar niveau. Producten zijn dan de goederen (tastbaar, fysiek of digitaal aanwezig [denk aan software], diensten zijn services (niet 'tastbaar'). In diverse situaties zijn diensten inderdaad georganiseerd rondom producten, maar dat is lang niet altijd zo. Zoals nu in CORA wordt neergezet komt over als een krampachtige drang er een hiërarchie in aan te brengen. En dat is in mijn beleving niet handig. Wat wel handig lijkt, is het opdelen van je producten en diensten naar productgroepen.

Er zijn geen oudere onderwerpen